Saltimbocca alla romana

Printeaza

Saltimbocca alla romana

Ingrediente:Saltimbocca alla romana

  • 8 buc. carne de vită sau porc pentru friptură (circa 600 g)
  • câte 1 lingură unt şi ulei
  • 8 frunze de salvie
  • 8 felii de prosciutto crudo
  • sare, piper
  • 125 ml vin alb sec

Preparare:

Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, încingeţi untul şi uleiul, căliţi salvia 1 minut, apoi puneţi-o deoparte. Aşezaţi câte 1 bucată de prosciutto crudo peste 1 bucată de carne, împăturiţi, aşezaţi câte 1 frunză de salvie şi fixaţi totul cu câte o scobitoare.

Prăjiţi carnea în grăsime, 3-4 minute, condimentaţi-o şi aşezaţi-o pe un platou.La final, stingeţi grăsimea rămasă cu vin alb, condimentaţi sosul astfel format şi serviţi-l alături de carnea pregătită.

Ornaţi după cum doriţi. Serviţi şi câte o baghetă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.