Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Printeaza

O reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper.

Ingrediente:Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

  • 5oo g de pulpă de vită
  • 300 g de caşcaval feliat
  • 300 g de prosciutto crudo feliat
  • 100 ml ulei
  • 1 crenguţă de salvie proaspătă
  • 2-3 linguri de făină
  • 3 linguri de unt
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 pahare de vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se feliază foarte subţire, se adaugă sare şi piper. Se aşază pe fiecare câte o frunză de salvie, 1 – 2 felii de caşcaval si una felie de prosciutto. Se rulează bine carnea şi se prinde la capete cu 2 scobitori sau se leagă cu aţă de bucătărie.

Se prăjesc în ulei încins. Se scurg apoi pe hârtie absorbantă. Se căleşte untul, se topeşte făina amestecându-se bine cu zahărul, se toarnă încet vinul. Rulourile de saltimbocca se scufundă în sos câteva minute, pentru aromă. Se servesc cu paste sau piure şi eventual cu sos devin deasupra.

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Pofta buna!

 


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.