Salsa (Sos)
PrinteazaSalsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii.
Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care se inmoaie chipsurile de tortilla, astfel incat anumite produse comerciale sunt numite pleonastic sosuri salsa.
Caracteristica principals prin care saha se distinge de alte sosuri este faptul ca ingredientele care intra in compozitia lui sunt crude.
In acest sens se poate consideraca salsa
este influentat cel mai mult de gastronomia mexicana, unde diversele sosuri si amestecuri aromatice se prepara din rosii, ardei si tomatillos, toate zdrobite impreuna in rnojar si apoi folosite in mod curent in bucatarie pentru asezonarea bucatelor.
Astfel, guacamole ar, putea fi denumit un salsa de avocado. Salsa in stil mexican nu trebuie confundat cu termenul similar utilizat in limba spaniois sau cu cel folosit in bucataria italiana, unde acelasi cuvant denota in mod generic orice tip de sos, inclusiv cele preparate prin fierbere.
Amestecul condimentat adaugat la patatas bravas, de exemplu, este cunoscut sub denumirea de salsa bravo.
Salsa
Pofta buna!