Saleuri

Printeaza

Saleuri

Ingrediente:Saleuri

  • 1 ou
  • 1 lingură ulei
  • 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie
  • 200 g margarină vegetală
  • 150 g apă minerală
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g susan

 

Mod de preparare:

Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât cuprinde. Rezultă un aluat de consistenţă potrivită. Separat, margarina se omogenizează cu 2 linguri de făină. Aluatul se împarte în patru părţi egale.

Se întind foi subţiri, care se ung cu margarină, se împăturesc şi se pun la frigider 30 de minute. Se repetă de 3 ori operaţia, respectiv cu interval de odihnă la frigider, apoi se fac saleurile. Se presară cu caşcaval ras şi susan, şi se dau la cuptor 30-35 de minute.

Cuptorul trebuie să fie încălzit înainte. La început, în primele 10 minute, saleurile se coc la foc iute, iar după 10 minute, focul se dă mai mic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.