Saleuri cu branza de vaci

Printeaza

Saleuri cu branza de vaci 

Ingrediente:Saleuri cu branza de vaci

  • 250 g margarină
  • 250 g brânză de vaci
  • 250 g făină albă
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 ou pentru uns
  • mac pentru presărat

 

Mod de preparare:

Fărâmiţezi cu o furculiţă într-un castron brânza de vaci şi pui margarina (care a stat la temperatura camerei). Amesteci cu o lingură de lemn. In continuare adaugi sarea şi apoi câte puţin făina. La urmă frămânţi cu mâna.

Rezultă un aluat pe care-l poţi întinde cu sucitorul. Il laşi, obligatoriu, la odihnit, la rece, de la câteva ore până la 24 de ore, în funcţie de timpul disponibil. Apoi iei din aluat bucăţi şi le întinzi, pe multă făină, în foi de 3-4 mm grosime (nu mai groase).

Tai cu un pahar, rondele. Tava o tapetezi, de preferinţă cu hârtie specială pentru copt, dar poate fi unsă şi cu margarină şi tapetată cu făină aşa cum vezi în fotografia alăturată.. Dacă foloseşti hârtia specială, aceasta poate rămâne în tavă pentru mai multe tranşe de copt.

Rondelele de aluat le pui în tavă, unele lângă altele, căci se vor strânge la copt. Le ungi cu ou bătut şi le presari cu mac. Le introduci în cuptorul încălzit din timp şi le ţii obligatoriu 5 minute la foc mare, timp în care saleurile cresc frumos, apoi laşi focul moderat şi îl laşi până ce saleurile se rumenesc. Dacă este necesar, poţi dubla cantităţile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.