Saleuri cu bacon

Printeaza

Saleuri cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc, nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa.

Ingrediente:Retete_1

pentru aluat:

  • 800 g aluat de foietaj
  • 150 g masline feliate
  • 100 g bacon
  • 150 – 200 g cascaval

pentru uns aluatul:

  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • un praf de nucsoara
  • 1-2 catei de usturoi zdrobit
  • piper

pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de smantana
  • susan
  • sare de mare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Decongelezi aluatul de foitaj şi îl mai întinzi puţin cu sucitorul pe masa presărată cu făină. Ungi foaia cu sucul de roşii amestecat bine cu restul ingredientelelor de mai sus, iar pe jumătate de foaie pui caşcavalul ras, măslinele şi baconul.

Acoperi cu ca­pătul de foaie rămas gol şi presezi bine pentru a nu rămâne goluri de aer. Tai apoi aluatul fâşii, pe care le răsuceşti puţin şi le pui în tavă pe hârtie de copt.

Ungi fiecare saleu cu ou bătut cu smântână, presari susan ori sare de mare grunjoasă şi le dai la cuptor până se rumenesc.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.