Salau umplut cu pasta de peste (ansoa – sardele)

Printeaza

Salau umplut cu pasta de peste (ansoa – sardele) din: salau, lapte, franzela, sardele in ulei, vin, patrunjel, unt, piper, sare.

Ingrediente:Salau umplut cu pasta de peste (ansoa - sardele)

  • 1 şalău mai mare (0,5-1 kg)
  • 1 cană lapte dulce
  • 2-3 felii de franzelă
  • 3-5 bucăţi sardele în ulei
  • 3-4 pahare vin alb
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 5 linguri unt (ulei)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Şalăul se curătă de solzi, se decapitează şi se taie de-a lungul spatelui. Se scoate şira spinării, apoi se curătă de intestine fără a-i tăia burta şi se spală.

Separat, se pregăteşte umplutura, din miezul de pâine muiat în lapte, sardelele pasate fin, pătrunjelul tocat, 3 linguri de unt şi piper.

Amestecul se pasează bine cu furculita, pentru a deveni omogen, apoi cu el se umple şalăul şi peştele se închide pe tăietura de pe şira spinării.

Intr-o tavă (cratită)pe măsură se pune restul de unt (ulei), vinul, sarea şi piperul şi se pune la foc mediu.

Când sosul s-a omogenizat, se trage vasul şi se lasă să se răcească putin.

Peştele umplut se înfăşoară într-o hârtie bine unsă, se aşază în cratita cu sosul de vin şi se pune la foc domol pentru 20 de minute, apoi este întors pe cealaltă parte şi se mai tine alte 20 de minute.

Şalăul este servit cald/căldut, cu sosul din tavă sau chiar cu sos de unt negru.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate si […]

 

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 4 bucati salau ulei marar sare piper o lamaie   Mod de preparare: Peştele se eviscerează, se spală, se filetează, după care se spală din nou cu apă rece şi se usucă pe şervete de hârtie de bucătărie. Se încinge bine […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.