Salau cu susan si sos de smantana

Printeaza

 

O reteta de salau cu susan, sos de smantana, unt, faina, boia, usturoi, ardei gras, salvie, seminte de susan, ou si ulei.

Ingrediente: Salau cu susan si sos de smantana

  • 4 fileuri de şalău (100 g/buc.)
  • unt cât o nucă
  • 1 lingură făină
  • 2 căni lapte
  • 1 linguriţă boia
  • 2 căţei usturoi
  • 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe
  • câte o lingură de pătrunjel şi salvie
  • 100 g seminţe de susan
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri smântâna

 

Mod de preparare:

Trebuie să pregăteşti întâi sosul pentru care cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în untul topit. După ce s-a aurit, pui făina, amesteci repede şi torni lap­tele amestecând conti­nuu.

După ce ai ameste­cat, astfel încât făina să se omogenizeze cu laptele, pui ardeiul gras tăiat cubuleţe, poţi folosi două culori şi laşi să fiarbă. După ce au fiert ardeii, pui amestecul de boia şi salvie, pătrunjelul şi la final smântână.

Tai fileurile în bucăţi mai mici ast­fel încât fiecare porţie să aibă 2 bucăţi de peşte. Baţi oul ca pentru omletă, treci peştele prin ou şi susan, încingi ule­iul în tigaie şi prăjeşti peştele.

Scoţi bucăţile pe o farfurie acoperită cu şervete de hâr­tie care să absoarbă surplu­sul de grăsime. Aduci la masă fiecare porţie alături de bucheţele de broccoli fiert şi sosul de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.