Salau de Nil cu legume

Printeaza

O reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, patrunjel, busuioc si frunze de oregano.

Ingrediente:Salau de Nil cu legume

  • 4 fileuri de salau de Nil fara piele
  • sucul de la o lamaie
  • 600 g legume tinere (morcovi, fasole verde)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri faina

pentru sos:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 mana frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura frunze de oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează cu penseta eventualele oase rămase în file­uri şi se şterg cu un prosop umed. Se aşază într-un castron şi se stropesc cu suc de lămâie pe ambele feţe; se aşază la frigi­der şi se lasă să se marineze. Se prepară sosul: se ameste­că verdeţurile şi se stropesc cu ulei; se amestecă, se sărează şi se pipereaza.

Se curăţă legumele şi se taie mărunt. Se încing într-o tigaie mare 1 lingură ulei si 2 linguri unt; se prăjesc puţin legumele şi se călesc cca 8 min. Se şterg bucăţile de peşte şi se pudrează cu făină pe ambele feţe; se piperează.

Se prăjesc într-o tigaie adâncă în restul de ulei şi de unt, la foc moale, pe ambele feţe. Se repartizează legumele înăbuşite pe farfurii calde şi se aşază deasura peştele; se stropeşte cu sos de ver­deaţă. Se poate oferi alături o garnitură de orez.

Salau de Nil cu legume

Salau de Nil cu legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salau de nil
  • salau de nil la cuptor
  • salau de nil retete
  • retete salau de nil

1 comentariu

  1. E buna salata, dar se gaseste salaul de nil la noi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.