Şalău mic pane

Printeaza

Şalău mic pane

Ingrediente:Şalău mic pane

  • 1 kg şalău mic
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură lapte
  • pesmet
  • sare
  • 1 lămîie
  • 4-5 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură de lapte, prin făină, apoi din nou prin ou şi prin pesmet.

Se ţine peştele cu o mînă de cap, iar cu cealaltă mînă de coadăşi se tăvăleşte bine prin pesmet, astfel încît să fie peste tot şi uniform îmbrăcat în pesmet.

Se prăjeşte în ulei încins, la foc mic, pentru ca să se rumenească frumos, fără să se ardă.

Se aşază pe farfurie şi se garniseşte cu lămîie tăiată sferturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.