Salau in sos picant

Printeaza

Salau in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin, vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie.

Ingrediente:Salau in sos picant

  • 1 kg salau
  • 2 linguri cu unt
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata
  • 1/2 lamaie
  • 1 rosie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, le tăiaţi julien, le căliţi împreună cu ceapa în unt. Când ceapa e transparentă stingeţi cu vin, puneţi sare, piper, dafin. Fierbeţi 15 min. Curăţaţi peştele, tăiaţi felii groase pe care le săraţi, lăsaţi 10 min peştele să stea cu sarea pe el, apoi puneţi feliile în sos.

Fierbeţi timp de 20 min la foc mic, cu felii de roşie şi de lămâie adăugate la fiert. Serviţi cu garnitură de cartofi natur, cu verdeaţă tocată deasupra, cu sau fără pâine şi vin alb uşor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.