Salau gril cu cartofi
PrinteazaSalau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea soarelui, lamaie si otet balsamic.
- 800 g salau file
- sare
- 800 g cartofi
- 400 g sparanghel
- ulei de masline
- cimbru verde
- piper negru
pentru sos:
- o capatana de usturoi
- 50 g branza tofu
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- o lamaie
- o lingurita otet balsamic
Mod de preparare:
Se dau fileurile de şalău cu sare si piper si se coc pe grătar. Se fierb cartofii. Se scot din apă, se scurg şi se taie rondele. Se ung cu ulei şi se dau cu sare. Sparanghelul se fierbe în mănunchiuri, în apă clocotită cu sare, 15-20 de minute.
Intr-un bol se amestecă usturoiul pisat cu ulei, tofu, cimbru, zeamă de lămâie, sare şi oţet balsamic. Se aşază pe o farfurie rondelele de cartofi, peştele şi sparanghelul. Se servesc cu sosul preparat.
Salau gril cu cartofi
Pofta buna!
Vreau si eu salau cu cartofi, pe bune daca nu vreau sa gust
Nu-mi place salaul, prea multe oase!