Salau cu sampanie

Printeaza

Salau cu sampanie din: salau, ceapa, usturoi, ciuperci, sampanie, ulei, piper, sare, ou, unt, smantana, lamaie.

Ingrediente:Salau cu sampanie

  • 1 şalău mai mare (0,5-1 kg)
  • 3 cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • 1/2 kg ciuperci
  • circa 1 l şampanie
  • 1 lingură ulei
  • piper
  • sare

Pentru sos:

  • 1 gălbenuş de ou fiert tare
  • 1 lingură unt
  • 4 linguri smântână
  • sucul de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Şalăul se curăţă de solzi, de intestine şi se spală bine; de preferat se şi decapitează şi se scot şira spinării şi oasele mari.

Se unge o cratiţă (sau tavă) pe măsura peştelui, în care se aşază ceapa tocată, usturoiul tăiat în sferturi, ciupercile tocate mărunt (crude, sau fierte în prealabil, dacă sunt mai tari), peştele, sare, piper. Se toarnă apoi şampanie cât să acopere peştele. Cratiţa se pune la cuptor, la foc potrivit, şi din când în când, peştele se unge cu sosul în care fierbe.

Când s-a copt (peştele devine auriu), se scoate din zeamă şi se aşază în farfuria în care va fi servit. Tot acum se scot şi ciupercile, care se pun într-o tigaie cu puţin unt şi se fin câteva minute la foc mai iute (5 minute), apoi se scot şi aşază pe farfuria cu peşte.

Separat, se pregăteşte un sos: cratita în care a fiert peştele cu toată zeama sau numai cu o parte din ea (1-2 căni) se fine la un foc mai iute. In zeama fierbinte se adaugă gălbenuşul fiert, pasat cu furculita, untul şi smântână. Sosul se mai fine cam 2- 3 minute pe foc, apoi, după ce se răceşte pufin, în sos se adaugă, după gust, sucul de lămâie.

Sosul se toarnă peste peştele şi ciupercile din farfuria în care se serveşte la masă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.