Salau cu ciuperci

Printeaza

Salau cu ciuperci din: salau, ciuperci, parmezan, smantana, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Salau cu ciuperci

  • 2 şalăi nu prea mari
  • 1/2 kg ciuperci
  • 100 g parmezan ras
  • 1/2 kg smântână
  • 2 linguri unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele se curătă bine şi se spală, apoi se opăreşte în apă cu sare şi eventual cu 1 lingură de otet. Şalăii opăriţi, încă fierbinţi, se desfac pe lung şi se curăţă de oase şi de piele, obţinându-se din fiecare câte două felii (gen file).

Separat, ciupercile tăiate putin mai mare se prăjesc (nu prea tare) înăbuşit în unt şi cu putin pătrunjel verde tocat.

Intr-o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) bine unsă cu unt se aşază alături două felii de peşte, peste ele se pun cam jumătate din ciupercile prăjite, apoi peste stratul de ciuperci se aşază celelalte două felii de peşte. Peste ele se pun ciupercile rămase. Deasupra se toarnă smântână într-un strat cât mai uniform, iar peste ea se presară parmezanul.

Tava se dă la cuptor la foc mic, pentru circa 1/2 oră, până ce preparatul se rumeneşte deasupra.

De notat că la preparare se pot utiliza şi alte tipuri de peşte alb, chiar şi crap, însă de preferat rămâne şalăul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.