Salau cu ceapa si rosii

Printeaza

Salau cu ceapa si rosii din: salau, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb, faina, ulei, otet, ardei iute, dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salau cu ceapa si rosii

  • 1 salau proaspat
  • 5 cepe rosii
  • 2 ardei grasi
  • 600 g rosii
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri cu faina
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 lamaie
  • 10 boabe de piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureti bine pestele, il speli si il tai in felii groase de maximum 2 degete.

Treci feliile de peste prin faina si apoi le prajesti in ulei, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Separat, intr-o alta tigaie, calesti ceapa taiata julien, iar cand s-a inmuiat presari faina ramasa si mai lasi pe foc un minut, dupa care stingi cu 100 ml apa, amesteci si rastorni totul intr-o oala adanca.

Pui in tava rosiile curatate de pielita si taiate felii, ardeiul gras tocat julien, foile de dafin.

Pui bucatile de peste in tava peste ceapa, torni sosul de rosii, adaugi otetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat marunt, vinul si potrivesti gustul de sare si piper.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Servesti pestele cald, ornat cu feliute de lamaie si patrunjel tocat foarte marunt si presarat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.