Şalău cu ceapă roşie si ardei gras

Printeaza

Şalău cu ceapă roşie si ardei gras: peste, ceapa rosie, ardei gras, rosii, vin alb sec, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Şalău cu ceapă roşie si ardei gras

  • 1 şalău proaspăt de 2 kg
  • 5 cepe roşii mari
  • 2 ardei graşi
  • 600 g roşii
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri făină
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri oţet
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • 10 boabe de piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi bine peştele, îl speli şi îl tai în felii groase de maxim 2 degete. Feliile le dai prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei, cam 5 minute pe fiecare parte. Se­parat, în altă tigaie, căleşti ceapa tăiată fideluţă, iar când s-a înmuiat, adaugi fă­ina rămasă. Mai laşi pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă, amesteci bine şi răstorni totul într-o tavă adâncă.

Pui în tavă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, ardeiul gras şi cel iute tăiat fideluţă şi foile de dafin. Pui bucăţile de peşte în tavă, peste ceapă, torni peste ele sosul de roşii, adaugi oţetul, vinul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Serveşti peştele cald, ornat cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat mărunt, presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.