Salate libaneze: tabbouleh

Printeaza

Tabbouleh din: bulgur, rosii, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Salate libaneze: tabbouleh

  • 175 g bulgur
  • 4 roşii pârguite, cca 225 g, tăiate în două, fără seminţe, cu pulpa tocată mărunt
  • 4 cepe verzi, curăţate şi tocate mărunt
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Turnaţi grâul într-un castron rezistent la călcură.

Acoperiţi cu apă fierbinte şi lăsaţi deoparte timp de 30 de minute, până devine moale şi se umflă. Scurgeţi dacă e necesar, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Adăugaţi roşiile, cepele verzi şi pătrunjelul. Condimentaţi bine. Acoperiţi şi răciţi cât e necesar.

Pentru a servi, turnaţi în farfurii şi condimentaţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Serviţi cu pâine caldă şi cu lăptuci crocante.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.