Salată cu vită în stil japonez

Printeaza

O reteta de salata cu vita in stil japonez din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir.

Ingrediente:Salată cu vită în stil japonez

  • 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată grăsimea
  • ulei pentru prăjit
  • 8 ridichi, tăiate în felii
  • 2 căpăţâni de salată

pentru dressing:

  • 1 morcov mic, dat prin răzătoare
  • 2 linguri de mirin sau oţet de orez în care se dizolvă o lingură de zahăr
  • 1 lingură oţet de orez
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras

 

Mod de preparare:

Se unge carnea cu uleiul de susan, sare şi piper. Se încinge bine o tigaie-grătar şi se lasă carnea câte 2 minute pe fiecare parte. Se lasă deoparte 5 minute, apoi se taie în felii subţiri.

Se amestecă laolaltă ingredientele pentru dressing. Se aşază friptura şi salata pe o farfurie, se toarnă dressingul deasupra şi se presară cu felii de ridichi.

Salată cu vită în stil japonez

Salată cu vită în stil japonez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.