Salata de vinete (Patlicon salatasi)

Printeaza

O reteta de salata de vinete din: vinete, usturoi, iaurt, patrunjel, ulei, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:

  • 500-600 g vinete coapte
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g iaurt simplu
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • suc proaspat de la 1/2 lamaie
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Vinetele coapte, le cureţi de coajă şi le toci fin. Apoi le freci cu ulei şi iaurt (1 linguriţă de ulei, 1 linguriţă de iaurt şi tot aşa), ca la maioneză. Când ai încorporat tot iaurtul şi tot uleiul, adaugi usturoiul pisat, patrunjelul, sare si zeama de lamaie.

Salata de vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.