Salată verde cu caşcaval
PrinteazaSalată verde cu caşcaval din: cascaval, castraveciori murati, salata verde, parizer, ceapa, otet, mustar dulce, sare, piper, ulei, covrigi si unt.
- 150 g cascaval
- 4 castraveciori murati
- 400 g salata verde (sau fetica)
- 300 g parizer
- 1 ceapa mica
- 3 linguri otet
- 2 linguri mustar dulce
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 2 covrigi mari
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Se taie caşcavalul felii, apoi fâşii. Se taie castraveciorii cubuleţe. Se spală salata, se şterge şi se taie bucăţi. Se taie parizerul în triunghiuri. Se curăţă şi se toacă ceapa. Pentru dressing se amestecă oţetul cu 2 linguri de apă, muştar, sare şi piper. Se înglobează cu telul 3 linguri de ulei.
Se amestecă salata verde cu caşcaval, castraveţi şi ceapă tocată. Se aşază pe farfurii. Se taie covrigii cubuleţe. Se încinge untul şi se prăjesc cuburile de pâine; se scot. Se încinge restul de ulei şi se prăjesc triunghiurile de parizer. Se toarnă dressingul peste salată şi se presară crutoane. Se servesc alături triunghiurile de parizer
Salată verde cu caşcaval
Pofta buna!