Salata de ton cu sparanghel

Printeaza

O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie.

Ingrediente:Salata de ton cu sparanghel

  • 120 g ton rosu
  • 100 g sparanghel
  • 80 g rosii cherry
  • 10 g busuioc
  • 50 g salata ruccola
  • 40 g masline negre

pentru dressing:

  • sare
  • piper
  • ulei de masline extravirgin
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Fileul de ton proaspăt se unge cu ulei de măsline şi se aşază pe grătar. Se găteşte mediu, însă dacă doriţi se poate consuma şi bine făcut. Intr-un bol, se pun pe rând ruccola, roşiile, sparanghelul prefiert al dente, măslinele negre şi busuiocul tocat.

Din suc de lămâie şi ulei de măsline extravirgin în proporţie de 1/3 se face un dressing care se toarnă peste legume. Se potriveşte de sare şi piper. Salata se montează pe farfu­rie, iar peste ea se aşază fileul de ton. Peste fileul de ton se presară sare de mare şi piper proaspăt măcinate.

Se ornează cu o frunză de mentă.

Salata de ton cu sparanghel

Salata de ton cu sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.