Salata tofu cu piper

Printeaza

Salata tofu cu piper din: tofu, sare, piper, ulei, castraveti, ceapa, laptuci, usturoi, chili, lamaie, zahar.

Ingrediente:Salata tofu cu piper

  • 4 bucăţi tofu
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe ulei
  • 2 castraveţi japonezi, lungi
  • 1 ceapă roşie
  • câteva frunze de lăptucă
  • 2 căţei mari de usturoi, tocat mărunt
  • 1 chili roşu, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură apă
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1/4 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Se taie tofu în felii puţin mai groase de o jumătate de centimetru, se sărează şi se piperează. Ju­mătate din felii se prăjesc pe ambele feţe, la foc moderat, intr-o tigaie de teflon, cu o linguriţă de ulei, bine încins înainte.

Se lasă să se răcească bine. Se procedează identic şi cu celelalte felii. Castraveţii se taie de-a latul, la jumătate, apoi de-a lun­gul felii subţiri. La fel se procedează şi cu ceapa.

Se pun într-un castron tofu, castravetele şi ceapa. Separat se omogenizează într-un castronel toate ingredientele pentru garnitură.

Se toarnă peste salată şi se omogenizează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.