Salata de telina cu sfecla rosie

Printeaza

O reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez de nuca si coriandru.

Ingrediente:Salata de telina cu sfecla rosie

  • 800 g telina (radacini)
  • sare
  • 4 sfecla rosii (circa 800 g)
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 oua fierte tari
  • 4 galbenusuri proaspete
  • 4 lingurite otet din pere
  • 6 linguri ulei din samburi de struguri
  • 2 linguri ulei de nuca
  • piper alb macinat
  • putin zahar
  • 200 g miez de nuci
  • coriandru verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Ţelina se taie felii subţiri, apoi se fierb circa 20 de minute în apă sărată. Se răcesc brusc şi se scurg. Sfecla roşie se fierbe în coajă în puţină apă până se înmoaie. Apoi se curăţă şi se taie felii.

Perele se taie în două. se curăţă de cotoa­re. se taie fâşii şi se stropesc cu zeamă de lă­mâie.

Se curăţă ouăle, se presează printr-o sită deasă şi cu gălbenuşurile crude se prepară un sos neted. Se adaugă oţetul, uleiurile şi se condimentează cu sare. piper şi zahăr. O pătrime din cantitatea de miez de nuci se ta­ie în bucăţi nu prea mărunte şi se adaugă la sosul marinat.

Fâşiile de ţelină şi de pere se adaugă la sos şi se lasă 10 minute să se întrepătrundă. Feliile de sfeclă roşie se aranjează pe farfu­rii. peste care se pun porţiile de salată de ţe­lină. Farfuriile se ornează cu restul de la nuci şi cu frunzele de coriandru.

Salata de telina cu sfecla rosie

Salata de telina cu sfecla rosie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna rau salata de telina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.