Salata taraneasca de fasole cu usturoi

Printeaza

Salata taraneasca de fasole cu usturoi din: fasole verde, oţet, ulei, usturoi, mărar, sare, piper.

Salata taraneasca de fasole cu usturoi

Ingrediente:

  • 2,5 kg fasole verde
  • 75 ml oţet
  • 150 ml ulei
  • 100 g usturoi
  • 2 legături mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După fierbere, se răceşte sau se lasă să se răcească în apa în care a fiert.

Usturoiul se pisează cu sare, se stinge cu oţet diluat cu apă, apoi se adaugă ulei şi piper, amestecându-se bine.

Sosul astfel obţinut se toarnă peste fasole, iar deasupra se presară frunze de mărar. Se poate decora şi cu felii de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.