Salată cu spanac, portocale si mere

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu spanac, portocale si mere din: spanac, portocale, mere, morcovi, miez de nuca, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, zahar brun, sare si piper.

Ingrediente:Salată cu spanac, portocale si mere

  • 200 g spanac proaspăt
  • două portocale
  • două mere
  • doi morcovi
  • 100 g miezuri de nucă
  • o ceapă roşie
  • 125 ml ulei de măsline
  • 75 ml oţet balsa­mic
  • o lămâie
  • o lingură de zahăr brun
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă de codiţe, se spală, se scurge de apă şi se lasă într-un bol. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun peste spanac.

Portocalele se spală, se şterg cu un şervet, se curăţă de coajă, se taie felii sau cuburi şi se pun în bol.

Miezurile de nucă se rup în bu¬căţi mici, se aşază în bol împreună cu ceapa roşie curăţată de foi şi tăiată rondele subţiri. Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se taie felii subţiri, se stropesc cu sucul de lămâie şi se pun în bol.

Intr-un vas de sticlă înalt se pune uleiul de măsline, oţetul balsamic, zahărul brun, sare şi piper după gust.

Se adaugă sucul de lămâie rămas, se omogenizează bine cu un tel şi se toarnă peste toate ingredientele din bol. Se amestecă cu o furculiţă, se pune în castroane şi se serveşte.

Dacă nu se serveşte imediat, salata se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.

Salată cu spanac, portocale si mere

Salată cu spanac, portocale si mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.