Salata de spanac si mar verde

Printeaza

O reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salata de spanac si mar verde

  • 350 g spanac proaspăt
  • 1 măr verde
  • 200 g cubuleţe de pancetta afumată
  • 1 lămâie
  • 2 linguri de muştar de Dijon
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Puneţi 15 minute în apă rece frunzuliţele de spanac, să se spele bine de pământ. Clă- tiţi-le bine şi tamponaţi-le cu un şervet curat, apoi puneţi-le într-un platou adânc. Căliţi cubuleţele de pancetta într-o tigaie termorezistentă, fără nimic altceva, până devin crocante. Scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă de grăsime pe hârtie absorbantă de bucătărie.

Spălaţi mărul şi, după ce i-aţi îndepărtat cotorul, tăiaţi-l felioare foarte subţiri, fără să-i curăţaţi coaja. Stropiţi-l cu sucul de lămâie, ca să nu se înnegrească, şi adăugaţi-l peste spanac.

Intr-un castronel, pregătiţi un sos din muştar, ulei extravirgin de măsline, puţină sare şi mult piper negru proaspăt măcinat. Aranjaţi peste salată bucăţelele de pancetta şi, cu puţin înainte de a o servi, amestecaţi bine totul cu sosul de muştar.

Salata de spanac si mar verde

Salata de spanac si mar verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.