Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon

Printeaza

Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie, ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar dijon, ulei de masline, spanac baby si oua.

Ingrediente:

  • 6 fasii de bacon, taiate in bucati mici
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 1 cana de ciuperci feliate
  • 225 g de creveti, curatati
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de muguri de pin
  • 3 linguri de otet din vin rosu
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • ulei de masline (optional)
  • 170 g de spanac baby
  • 2 oua fierte tari, feliate

 

Mod de preparare:

Incălzeşte o tigaie mare, la foc mediu. Rumeneşte bucăţile de bacon pînă devin crocante, aproximativ 5-7 minute. Ia-le cu o lingură cu găuri şi pune-le pe o farfurie cu hîrtie de bucătărie.

Adaugă ciupercile şi ceapa în tigaia încinsă şi lasă-le pe foc pînă cînd ceapa începe să se coloreze, aproximativ 3 minute.

Presară sare şi piper pe creveţi şi adaugă-i în tigaie, împreună cu mugurii de pin. Cînd creveţii sînt roz şi tari (cam în 2-4 minute), pune oţetul şi muştarul şi potriveşte de sare şi piper. Dacă amestecul ţi se pare prea uscat, pune puţin ulei de măsline.

Imparte spanacul şi feliile de ou pe 4 farfurii şi pune deasupra amestecul cu creveţi, puţin sos din tigaie şi cîteva bucăţi de bacon.

Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. bun si hranitor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.