Salată cu sos de anşoa

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, ansoa, otet, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_cu_sos_de_ansoa

  • 140g de fasole verde
  • 300g de cartofi noi, feliaţi
  • 4 ouă
  • o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi
  • 225g de roşii cireaşă
  • înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede

Ingrediente sos:

  • 2 fileuri de anşoa
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Daţi apa în clocot într-o oală mare. Fierbeţi fasolea 4 minute, astfel încât să nu fie foarte moale, apoi scoateţi-o cu o spumieră, aşezaţi-o într-o strecurătoare şi răcoriţi sub jet de apă rece. Aşezaţi cartofii în cratiţă, adăugaţi ouăle şi lăsaţi totul la fiert pentru 8 minute.

Scurgeţi cartofii. Pentru sos, zdrobiţi anşoa cu latul lamei de cuţit, apoi amestecaţi într-un bol mare cu oţet şi ulei. Adăugaţi fasolea verde, cartofii, măslinele şi roşiile.

Curăţaţi ouăle de coajă şi înjumătăţiţi-le. Aranjaţi frunzele de salată într-un bol mare, adăugaţi amestecul de cartofi şi serviţi.

Salată cu sos de anşoa

Salata_cu_sos_de_ansoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.