Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

Printeaza

O reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper.

Ingrediente:Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

  • 1 kg sfecla
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita hrean ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cât timp fierbe sfecla, speli ouăle şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi un pic de oţet, ca să nu se crape. Faci un sos din muştar amestecat cu smântână şi zeamă de lămâie, lei ouăle de pe foc (trebuie să fie fierte foarte tari), le laşi în apă rece 2-3 minute şi apoi le decojeşti.

Intr-un castron, pui sfecla fiartă şi tăiată bastonaşe, împrejurul ei torni sosul şi o presari cu hrean şi ouă tăiate. Presari sare şi piper, după gust.

Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.