Salată rustică

Printeaza

O reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare, creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată rustică

  • 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie
  • 100 g speck, într-o singură felie
  • 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri
  • 300 g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie)
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fâşioare şunca de Praga, speckul (şuncă crudă uşor afumată din Alto Adije) şi brânza grasă şi puneţi-le într-un caston de salată. Spălaţi şi scurgeţi bine sălăţefele de câmp şi adăugaţi-le peste celelslte ingrediente. Amestecaţi salata şi punei-o pe farfurii individuale.

Bateţi cu o furculiţă într-un castronel uleiul extravirgin de măsline, sosul Worcestershre, un praf de sare şi unul de piper. Asezonaţi salata cu emulsia preparată şi serviţ-o imediat.

Salată rustică

Salată rustică

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.