Salata ruseasca cu oua rascoapte

Printeaza

Salata ruseasca cu oua rascoapte 

Ingrediente:Salata ruseasca cu oua rascoapte

  • 300 g cartofi
  • 1 morcov mijlociu
  • o mână de fasole verde
  • o mână de mazăre boabe
  • 2 ouă răscoapte
  • 1 linguriţă muştar
  • 100 g ulei
  • 2 linguri oţet sau lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză.

Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos.

Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.