Salata cu piept de rata si orez

Printeaza

Salata cu piept de rata si orez din: orez, piept de rata, radacina de ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, menta, sos de peste, suc de limete, praf de chili, radicchio.

Ingrediente:Salata_cu_piept_de_rata_si_orez

  • 3 linguri orez aromat
  • 500 g file de piept de rata
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 fire lamaita
  • 3 fire coriandru
  • 1 fir menta
  • 4 linguri sos de peste
  • 3 linguri suc de limete
  • 1 varf de cutit praf de chili
  • frunze de radicchio

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte orezul într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se scoate şi se lasă să se răcorească. Se mărunţeşte cu mixerul. Se crestează pielea de pe pieptul de raţă, se condimentează şi se prăjeşte într-o tigaie, cu pielea în jos, 10 min. Se întoarce şi se mai prăjeşte 8-10 min. Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosop de hârtie şi se înfăşoară apoi în folie de aluminiu.

Se amestecă ghimbirul tocat cu ceapa, usturoiul, lămâiţa, coriandrul şi menta tocate. Se adaugă carne tăiată felii subţiri. Se prepară un dressing din sos de peşte, suc de limette şi chili. Pe farfurii se aşază frunze de salată şi carne; se stropesc cu dressing şi se presară orez prăjit şi pisat.

Salata cu piept de rata si orez

Salata_cu_piept_de_rata_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.