Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru

Printeaza

Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru din: rosii, ardei gras su kapia verde, ceapa alba si rosie, boabe de piper (de toate culorile), usturoi, ardei iute, crengute de cimbru, crengute de busuioc proaspat, zeamă de lămâie (sau otet), apa, sare, zahar.

 

Ingrediente:Salata_picanta_la_borcan_cu_busuioc_si_cimbru

Pentru sosul marinat:

  • 1 ceaşcă zeamă de lămâie (sau otet)
  • 2 cesti de apa
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri de zahar

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, ardeii, ce pele, usturoiul, se curăţă de codiţe sau de seminţe, după caz, şi se taie apoi felii sau rondele subţiri.

Se aşază, în straturi alter­native, în borcane sterili­zate.

Printre feliile de legu­me se aşază boabe de piper, bucăţele de usturoi, ardei iu­te tăiat felii, crenguţe de cim­bru şi frunze de busuioc.

Separat, se fierb în câteva clocote apa, sarea, zahă­rul şi se lasă apoi să se răceas­că complet.

Se amestecă cu zeamă de lămâie (sau oţet) şi se toarnă peste legumele din borcane, acoperindu-le bine.

Se închid ermetic şi se păs­trează la loc rece.

Stropite cu puţin ulei de măsline, aceste legume pot fi folosite ca sala­tă picantă alături de o friptu­ră bine rumenită.

Salata picanta la borcan cu busuioc si cimbru

Salata_picanta_la_borcan_cu_busuioc_si_cimbru

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Foarte buna salata asta

  2. Foarte buna salata picanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.