Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

Printeaza

O reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii.

Ingrediente:Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

  • coaja fin rasă şi zeama de la o por­tocală
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi
  • 500 g fâşii de carne macră de curcan
  • 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
  • 6 cepe verzi, tăiate felii subţiri
  • 120 g frunze de năsturel (untişor)
  • 2 portocale
  • 100 g roşii-cireaşă, tăiate în jumătăţi

Mod de preparare:

Se prepară marinata amestecînd coaja şi zeama de de portocală, mierea şi muştarul. Carnea de curcan se lasă cel puţin 30 de minute la marinat.

Se încinge uleiul în wok (vas speci­al de prăjit legumele), fâşiile de carne se prăjesc la foc iute, cu amestecare continuă, la tempera­tură ridicată, 4-5 min, până când devin maro-aurii şi lipicioase.

Se adaugă cepele verzi, se ia wokul de pe plită şi se amestecă ingredientele.

Frunzele de năsturel, feliile de portocală şi roşiile se împart în porţii egale pe farfurii, deasupra se aranjează carnea de cur­can.

Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.