Salată picantă cu bulgur

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline, ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde.

Ingrediente:Salata_picanta_cu_bulgur

  • 500 g bulgur
  • o cană şi jumătate cu apă
  • o lingură cu pastă de tomate
  • o linguriţă cu pastă de ardei
  • o linguriţă cu fulgi de ardei
  • o jumătate de linguriţă cu chimen
  • o linguriţă cu sare
  • piper
  • sucul de la o lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 4 cepe verzi
  • 3 roşii
  • pătrunjel
  • mentă
  • frunze de salată

Mod de preparare:

Bulgurul se pune într-un castron şi se toarnă deasupra apa clocotită. Se lasă să stea circa 20 de minute, timp în care bulgurul va absorbi toată apa.

Se pune într-o stre­curătoare şi se presează ca să eli­mine apa în exces.

Se lasă într-un bol, se presară fulgii de ardei, pasta de ardei, chimenul, sare şi piper.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, uleiul de măsline şi sucul de lămâie.

Se presară pătrunjel, mentă şi ceapă verde tocate mărunt, se amestecă şi se pune pe un platou sau castron garnisit cu frunze de salată.

Salată picantă cu bulgur

Salata_picanta_cu_bulgur

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.