Salată cu parmezan şi prosciutto

Printeaza

O reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline.

Ingrediente:Salată cu parmezan şi prosciutto

  • câteva frunze de salată verde
  • 2 cas­traveţi
  • 3-4 roşii cherry
  • 75 g parmezan
  • 50 g prosciutto
  • 1 lingură cu unt
  • 2 fire de mărar
  • 3 felii de pâine
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Spală bine roşiile, castraveţii şi frunzele de salată. Lasă-le să se zvânte, aşază salata într-o farfurie mai adâncă sau într-un bol. Adaugă fâşii de prosciutto, parmezan şi roşiile j tăiate în sferturi şi castraveţii în felii.

Separat, freacă untul cu usturoiul zdrobit şi verdeaţa tocată cât mai fin. Unge feliile de pâine cu untul aromat, taie-leîn cubuleţe şi rumeneşte-leîn cuptor. Stropeşte salata cu ulei de măsline şi serveşte-o cu crutoanele de pâine. Pentru un plus de savoare, adaugâ-câţiva germeni de grâu.

Salată cu parmezan şi prosciutto

Salată cu parmezan şi prosciutto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.