Salată cu parmezan şi prosciutto
PrinteazaO reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline.
- câteva frunze de salată verde
- 2 castraveţi
- 3-4 roşii cherry
- 75 g parmezan
- 50 g prosciutto
- 1 lingură cu unt
- 2 fire de mărar
- 3 felii de pâine
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Spală bine roşiile, castraveţii şi frunzele de salată. Lasă-le să se zvânte, aşază salata într-o farfurie mai adâncă sau într-un bol. Adaugă fâşii de prosciutto, parmezan şi roşiile j tăiate în sferturi şi castraveţii în felii.
Separat, freacă untul cu usturoiul zdrobit şi verdeaţa tocată cât mai fin. Unge feliile de pâine cu untul aromat, taie-leîn cubuleţe şi rumeneşte-leîn cuptor. Stropeşte salata cu ulei de măsline şi serveşte-o cu crutoanele de pâine. Pentru un plus de savoare, adaugâ-câţiva germeni de grâu.
Salată cu parmezan şi prosciutto
Pofta buna!