Salata de papaya verde

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de papaya verde din: papaya verde, usturoi, ardei iute, rosii cherry, sos de peste, zahar de palmier, suc de lamaie, creveti si caju. Gastronomia thailandeză e cunoscută pentru stilul în care împleteşte în fiecare fel de mâncare trei sau chiar patru gusturi fundamentale: acru, dulce, sărat şi, neapărat, iute!

Ingrediente:Salata de papaya verde

  • 375 g papaya verde
  • 4 căţei usturoi
  • 4-6 ardei iuţi roşii
  • 4 roşii cherry
  • 250 g fasole verde
  • 2 linguriţe sos de peşte (sau de soia)
  • 1 linguriţă zahăr de palmier
  • 250 ml suc lămâie
  • o lingură creveţi uscaţi
  • două linguri caju pisat şi prăjit

 

Mod de preparare:

Se curăţă papaya de coajă, se îndepărtează sâmburii şi se dă pe râzătoare.

Separat, se toacă şi se amestecă usturoiul, ardeiul iute, fasolea verde şi roşiile cherry tăiate, apoi se pun peste papaya.

Se adaugă sosul de peşte, zahărul, lămâia, creveţii şi cajuul pisat şi prăjit şi se amestecă bine.

Salata de papaya verde

Salata de papaya verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.