Salata cu ou

Printeaza

Folositi ouă ecologice, cat se poate de proaspete şi frumoase. Şi să nu credeţi că trebuie să vă limitaţi la ouă de găină: încercaţi ouă de raţă, gâscă sau prepeliţă, care astăzi se găsesc uşor. Fiţi creativ, alungaţi monotonia! îmi place să servesc această salată ca pe o gustare înainte de cină sau singură, cu pâine prăjită de bună calitate.

Fierbeţi cate două ouă de persoană în apă foarte puţin sărată, până când rămân puţin moi la mijloc. Sarea împiedică ouăle să crape. Un ou mare de găină fierbe în 8 minute, un ou de gâscă mijlociu în 12 minute, un ou de raţă în 9 minute, iar un ou de prepeliţă în doar 2 minute. După ce le-aţi fiert, puneţi ouăle în apă rece ca să opriţi iimediat procesul de fierbere.

Scurgeţi-le şi curăţaţi-le, apoi tăiaţi fiecare ou în două şi aşezaţi jumătăţile cu gălbenuşul în sus pe un platou de servit. Indiferent dacă folosiţi maioneză preparată în casă  sau cumpărată, puteţi să-i adăugaţi mai multă savoare, amestecând 6 linguri de maioneză cu coaja rasă de la o lămâie şi cu zeamă de lămâie cât să devină puţin acrişoară.

Condimentaţi cu sare şi cu piper negru proaspăt măcinat. Maioneza va fi ceva mai lichidă decât de obicei, din cauza sucului de lămâie, dar asta nu-i o probilemă. Acoperiţi fiecare jumătate de ou cu maioneză şi presăraţi deasupra puţin piper negru.

Salata cu ou poate fi servită în mai multe feluri. In primul rând, luaţi două legături mari de creson, Alegeţi-l, spălaţii-l şi uscaţi-l în storcătorul de salată. Serviţi alături de ouă. Puteţi folosi şi anşoa; luaţi nişte fileuri de anşoa în ulei spaniole sau italieneşti, de bună calitate, şi marinaţi-le timp de o oră în puţin vin alb cu pătrunjel proaspăt, tocat.

Scoateţi fileurile din marinată şi serviţi câte două fileuri de persoană împreună cu salata de ou şi creson. O variantă este să prăjiţi câteva feliuţe subţiri de costiţă afumată până când devin crocante, apoi să le aşezaţi pe marginea farfuriei. Serviţi cu felii rotunde de pâine prăjită fierbinte.

Salata cu ou

Salata cu ou

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.