Salata Nicoise

Printeaza

Salata Nicoise

Ingrediente:Salata Nicoise

  • 2-3 linguri oţet
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 4 ouă
  • 150 g fasole boabe
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 castravete
  • 4 roşii
  • 1 legătură ridichi
  • 200 g ton (in ulei)
  • 50 g sardele (în ulei)
  • 150 g salată verde
  • 50 g măsline negre (fără sâmburi)
  • 2 linguri capere

Preparare:

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi-l împreună cu oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi formaţi dressingul pentru salată. Fierbeţi ouăle tari. Fierbeţi boabele de fasole în apă cu sare, apoi lăsaţi-le să se scurgă.

Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul pe lung în patru, apoi bucăţi mai mari. Tăiaţi castravetele rondele, roşiile felioare, iar ridichile rondele subţiri. Scurgeţi tonul, apoi mărunţiţi-l cu furculiţa. Scurgeţi sardelele şi tăiaţi-le oblic.

Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le pe lung. Tăiaţi salata bucăţi. Amestecaţi toate ingredientele de salată cu măslinele şi caperele, apoi turnaţi dressingul preparat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.