Salata Nicoise cu ton si ansoa

Printeaza

Salata Nicoise cu ton si ansoa

Salata Nicoise cu ton si ansoa

Ingrediente:

  • 4 oua fierte
  • 100 g masline negre
  • 100 g fasole verde
  • 3-4 cartofi mijlocii
  • 50 g porumb
  • o ceapa rosie
  • 1 conserva de ton
  • 1 conserva de ansoa
  • 200 g rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 salata verde

Pentru sos:

  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 5 linguri de apa fierbinte
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

Fasolea verde se inabusa intr-o craticiora cu o jumatate pahar cu apa si un praf de sare, cartofii se fierb in apa cu sare, iar conservele se desfac si pestele se lasa la scurs.

Salata verde se curata, se spala si se lasa deoparte.

Intr-un castron mai mare se pun fasolea fiarta, maslinele, cartofii taiati felii, porumbul fiert, ceapa rosie taiata rondele, ardeiul gras taiat fasii si pestele. Totul se stropeste cu sos, se amesteca usor si se lasa deoparte 10 minute.

Pentru sosusturoiul tocat marunt se piseaza cu putina sare, apoi se stinge cu apa fierbinte si se strecoara. Se adauga uleiul si se potriveste la gust cu zeama de lamaie.

La fiecare portie, se pun cateva frunze de salata verde si cate o parte din salata preparata. Se adauga ouale taiate in sferturi, rosiile taiate felii si se poate servi

Salata Nicoise cu ton si ansoa

Salata Nicoise cu ton si ansoa1.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa2.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa3.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa4.jpg

Salata Nicoise cu ton si ansoa5.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa6.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa7.jpg Salata Nicoise cu ton si ansoa.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.