Salata cu naut

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei de masline, otet, busuioc.

Ingrediente:

  • 100 g boabe de năut
  • 1 conopidă mai mică
  • 1 fir de praz
  • ulei
  • sare

Ingrediente dressing:

  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • câteva frunze de busuioc tocate

 

Mod de preparare:

Pune la înmuiat năutul de cu seară în apă fierbinte. Dacă ai răbdare, curăţă-l de coajă, apoi pune-l la fiert în apă cu sare şi o lingură cu ulei. Curăţă prazul, taie-l rondele şi căleşte-l în puţin ulei. Separat, desfă conopida în bucheţele, fierbe-o în apă cu sare, după care scurge-o bine. Intr-un castron, amestecă năutul fiert cu bucheţelele de conopidă.

Adaugă prazul călit şi răcorit. Toarnă într-un borcan uleiul şi oţetul. Adaugă un praf de sare şi frunzele de busuioc tocate. Agită bine şi stropeşte salata cu dressingul astfel obţinut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.