Salată mediteraneeană cu orez

Printeaza

O reteta de salata mediteraneeana cu orez din: patrunjel verde, usturoi, ulei, zeama de lamaie, masline, rosii, orez, piper si sare.

Ingrediente:Salată mediteraneeană cu orez

  • 4–5 legături de pătrunjel verde
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 100 g măsline
  • 3 roşii
  • 50 g orez
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi orezul, îl spălaţi în mai multe ape şi îl puneţi la fiert în 125 ml apă cu puţină sare şi o lingură ulei. Curăţaţi usturoiul şi îl zdrobiţi. Îndepărtaţi sâmburii măslinelor. Tăiaţi roşiile în felii, pătrunjelul mărunt, iar măslinele în rondele.

Mixaţi uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul, piper după gust şi puţină sare. Într-un castron, amestecaţi legumele cu verdeaţa şi le stropiţi cu dressingul. Aşezaţi alături orezul, pe care l-aţi lăsat să se răcească într-un bol, apoi l-aţi răsturnat.

Serveşti salata imediat, ca să nu pierdeţi vitamine prin oxidare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.