Salata mediteraneana de cartofi

Printeaza

Salata mediteraneana de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, rosii, masline, branza, patrunjel, otet, mustar, miere, sare, piper.

Ingrediente:Salata mediteraneana de cartofi

  • 700 g cartofi
  • 2 cepe roşii, tocate grosier
  • un ardei gras galben + un ardei gras verde, tocaţi în cuburi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 125 gr roşii, tocate cubuleţe
  • 50 gr măsline tocate
  • 125 gr brânză feta
  • 3 linguri pătrunjel verde, tocat
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • o linguriţă muştar de Dijon
  • o linguriţă miere de albine de salcâm
  • sare
  • piper negru măcinat
  • frunze de pătrunjel verde, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul circa 15 miţute. Fierbeţi cartofii (curăţaţi în prealabil) în apă,cu sare, scurgeţi-i, apoi puneţi-i în apă rece.

Intr-un castron puneţi ceapa, ardeii şi două linguri de ulei de măsline. Amestecaţi bine şi aşezaţi-le într-o tavă care să meargă la cuptor, unde le veţi lăsa circa 25-30 minute (sau până când se înmoaie). Amestecaţi din când în când.

După ce le scoateţi din cuptor, transferaţi totul într-un castron mare.

Tăiaţi cartofii în cuburi nu prea mari şi amestecaţi-i cu legumele scoase din cuptor; adăugaţi roşiile şi măslinele. Sfărâmaţi brânza, presăraţi-o deasupra, apoi puneţi pătrunjelul tocat.

Amestecaţi bine uleiul de măsline rămas, oţetul, muştarul şi mierea, adăugaţi sare şi piper după gust, apoi turnaţi sosul peste salată şi amestecaţi cu grijă, astfel încât să nu se sfărâme cartofii.

Decoraţi cu frunze de pătrunjel verde şi serviţi imediat.

Salata mediteraneana de cartofi

Salata mediteraneana de cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.