Salata de legume cu patrunjel

Printeaza

Salata de legume cu patrunjel din: orez, supa de legume, morcov, fasole, telina, ceapa, unt, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 700 ml supă de legume
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri fasole roşie (din conservă)
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • ulei
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru dressing:

  • ulei
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape orezul şi-l căleşti în puţin ulei. Torni supa de legume şi-l fierbi, la foc mic, amestecând din când în când. Când este gata, acoperi vasul cu un prosop şi-l dai de pe foc, ca să se răcească.

Speli şi cureţi morcovul şi îl căleşti câteva minute în unt. Când este gata, îl adaugi peste orez, cu ceapa tăiată julien şi ţelina rondele. Adaugi şi boabele de fasole şi amesteci bine.

Faci un dressing din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper şi îl torni peste salată. Serveşti cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna salata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.