Salata la conserva

Printeaza

Salata la conserva din: castraveti, ceeapa, gogosari, ardei, otet, sare, dafin, piper.

Ingrediente:Salata la conserva

  • 1 kg castraveti
  • ceapa
  • gogosari
  • ardei iute
  • otet
  • sare
  • foi de dafin
  • piper

 

Mod de preparare:

Se aleg castraveţi tineri (1 kg) şi se taie în feliuţe subţiri (necurăţaţi de coajă), ceapa (trei bucăţi) se taie peştişori, gogo­şarii (patru) se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii, ardeiul iute se toacă foarte mărunt.

Se aşează toate legumele într-un vas şi se amestecă bine. La un litru oţet de 9° se adaugă două pahare apă, 30 g sare, foi de dafin şi boabe de piper. Se aşează lichidul pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în vas peste legume.

Se acoperă cu un capac şi se lasă 10-15 minute ca să se răcorească. Se strecoară apoi oţetul, se aşează din nou pe foc şi când clocoteşte, se opăresc încă o dată legumele.

După ce s-a răcit, se aşează în borcane mici, apăsându-le bine cu lingura, după care oţetul se fierbe din nou, pentru a treia oară şi se toarnă clocotit în borcane.

Se închid cu folie adezivă, se înfîăşoară în pături şi se lasă până se răcesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.