Salată italienească cu legume şi paste

Printeaza

O reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper.

Ingrediente:Salată italienească cu legume şi paste

  • 350 g buchetele de broccoli
  • 1 ardei mare rosu taiat in fasii
  • 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri
  • 1 ceapa rosie mica tocata
  • 280 g paste radiatore
  • 175 g rosii prunisoara mici, galbene sau rosii, taiate in doua

Pentru dressing:

  • 150 ml otet de mere
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 5 linguri patrunjel tocat fin
  • 2 linguri marar verde tocat fin
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se toarna apa foarte rece. Se pune o oala mare cu apa la foc iute si se lasa sa clocoteasca. Se pun intr-o strecuratoare mare broccoli, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa. Se scufunda in apa si se oparesc aproximativ 2 minute sau pana cand capata o culoare mai deschisa. Se scot si se scurg, apoi se scufunda in apa rece din castron.

Se fierb pastele in apa clocotita pana cand sunt al dente. Se scurg si se pun intr-un castron mare. Se scurg legumele si se adauga la paste impreuna cu rosiile.

Intr-un borcan cu capac cu filet se pun otetul, uleiul, patrunjelul, mararul si piper dupa gust si se agita bine pana se amesteca. Se toarna peste salata si se amesteca incet. Se acopera vasul si se da la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte. Se amesteca din nou inainte de a se servi.

Salată italienească cu legume şi paste

Salată italienească cu legume şi paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.