Salata italiana de calcan cu rucola si capere

Printeaza

Salata italiana de calcan cu rucola si capere din: calcan (proaspat sau congelat), salata rucola, rosii cherry, oua, pliculet de supa de peste cu vin si mirodenii, masline verzi, capere, castraveciori acri, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salata_italiana_de_calcan_cu_rucola_si_capere

  • 4 bucati de calcan (proaspat sau congelat)
  • 200 g de salata rucola, gata preparata
  • 250 g rosii cherry
  • 2 oua
  • 1 pliculet de supa de peste, cu vin si mirodenii
  • 12 masline verzi, fara samburi
  • 2 linguri de capere
  • 2 castraveciori acri
  • 1 lamaie
  • 150 ml de ulei de masline
  • 150 ml de vin alb sec
  • 4 linguri de patrunjel taiat fin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneti la fiert doi litri de apa impreuna cu vinul alb si supa de peste.

Cand clocoteste, adaugati bucatile de calcan si lasati-le sa fiarba 5 minute, daca sunt proaspete, si 10 minute, daca sunt congelate.

Scurgeţi-le, apoi îndepărtaţi cartilajul (operaţie realizată când peştele încă mai este cald; altfel, carnea se lipeşte).

Intre timp, puneţi cu grijă ouăle în apa clocotită şi fierbeţi-le cam 10 minute, suficient cât să se întărească.

Spălaţi salata, scurgeţi-o, spălaţi şi roşiile, sub jet de apă, şi zvântaţi-le.

Aşezaţi peştele pe farfurii şi adău­gaţi salata şi roşiile. Tăiaţi în bucăţi mari ouăle decojite, castraveciorii, caperele şi măslinele.

Puneţi acest amestec într-un castron, împreună cu pătrunjelul, sucul de la lămâia stoarsă, uleiul, sarea şi piperul.

Omogenizaţi, amestecând cu o furculiţă, turnaţi pe farfurii şi serviţi cald.

Salata italiana de calcan cu rucola si capere

Salata_italiana_de_calcan_cu_rucola_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.