Salată indiană cu naut

Printeaza

Salată indiană cu naut din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de chimen, naut, rosii, lamaie, paine naan, sare, piper, coriandru, castravete, ceapa rosie, spanac, sare si piper.

Ingrediente:Salata_indiana_cu_naut

  • 80 ml ulei de masline
  • 2 capatani de usturoi pisat
  • 2 ardei iuti fara seminte, taiati
  • 40 g seminte de chimen, strivite usor
  • 800 g naut
  • 3 rosii curatate de pulpa si injumatatite
  • 1 lamaie, doar coaja
  • 1 paine naan
  • sare
  • piper
  • pentru salata
  • 30 g coriandru proaspat
  • 1/2 castravete, taiat pe lung
  • 1 ceapa rosie medie, tocata
  • 100 g spanac tanar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune 60ml din uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă usturoiul, ardeii iuţi, chimenul şi lasă-le la foc mediu timp de 10 minute. Ai grijă să nu se ardă usturoiul. Adaugă năutul şi mai lasă la foc pentru încă 5 minute. între timp, încinge grill-ul la foc mare.

Adaugă roşiile şi coaja de lămâie peste năut. Condimentează cu sare şi piper. Unge pâinea naan cu uleiul de măsline rămas şi prăjeşte-o la grill pe ambele părţi până se rumeneşte. Rupe-o în bucăţi. Amestecă ingredientele pentru salată şi împarte în mai multe farfurii. Aşază peste salată năutul şi bucăţile de pâine naan.

Salată indiană cu naut

Salata_indiana_cu_naut

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Buna salata asta, o s-o icnerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.