Salată grecească de calamari

Printeaza

Salată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper.

Ingrediente:Salată grecească de calamari

  • 500 g rondele de calamari
  • 1 salata romana mare
  • 1 castravete de sera mediu, taiat felii subtiri
  • 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita
  • 3 fire ceapa verde, taiate feliute
  • 12 masline Kalamata
  • 1 rosie mare, taiata felii
  • 1 ardei gras mic, taiat julien

vinegreta:

  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1/4 cna otet din vin rosu
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt sau zdrobiti
  • 1 lingurita busuioc uscat, maruntit
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita piper macinat mai mare

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 1 l de apă. Când clocoteşte, adăugaţi rondelele de calamari şi lăsaţi să fiarbă 30-60 secunde, până se albesc. Scurgeţi-le bine. Preparaţi vinegretă, amestecând bine ingredientele. Amestecaţi calamarii cu vinegretă şi lăsaţi 30-60 min, în frigider. Apoi scurgeţi-i şi păstraţi vinegretă.

Curăţaţi frunzele exterioare tari ale salatei, tăiaţi-le pe cele rămase în fâşii de cca 2 cm lăţime. Amestecaţi într-un castron salata verde, castravetele, ceapa şi brânza. Turnaţi vinegretă şi amestecaţi.

Distribuiţi amestecul în 4 farfurii, puneţi în mijloc calamarii, ornaţi cu măsline, felii de ardei şi de roşii. Serviţi imediat.

Salată grecească de calamari

Salată grecească de calamari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.