Salată de fructe cu sirop de anason

Printeaza

O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru.

Ingrediente:Salată de fructe cu sirop de anason

  • 200 g de litchi
  • 1 mango mare, copt
  • 1 fruct-stea (carambola), curăţat
  • 1  fruct-dragon mare
  • 2  fructe persimmon

Sirop de anason:

  • 75 g de zahăr tos
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 fructe de anason
  • 150 ml apă

Pentru ornat (opţional):

  • câteva frunze de mentă, rupte
  • 1 mână de frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi siropul de anason. Puneţi într-o cratiţă zahărul, zeama de lămâie, anasonul şi apa şi amestecaţi-le la foc domol, până când zahărul se dizolvă. Măriţi uşor flacăra şi lăsaţi să fiarbă 7-8 minute, până când lichidul devine un sirop subţire. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Pregătiţi fructele: curăţaţi fructele litchi şi îndepărtaţi sâmburii; curăţaţi fructul mango şi scoateţi-i sâmburele; feliaţi fructul-stea; tăiaţi fructul-dragon în felii groase; curăţaţi fructele persimmon şi tăiaţi-le în sferturi.

Aranjaţi frumos fructele pe un platou şi stropiţi-le cu siropul de anason (este posibil să nu aveţi nevoie de toată cantitatea; păstraţi la frigider siropul rămas pentru a-l folosi la alte salate de fructe). Acoperiţi farfuria cu folie alimentară şi lăsaţi-o să se răcească 30 de minute înainte de servire.

Pentru ornat, presăraţi pe deasupra frunzele de mentă şi de coriandru, dacă le folosiţi.

Salată de fructe cu sirop de anason

Salată de fructe cu sirop de anason

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.